Accommodatie

Prinses Juliana is een schietvereniging met een gezellig en splinternieuw onderkomen aan de Koelhuisdreef te Sint-Annaland op het eiland Tholen.

Onze nieuwe schietsportaccommodatie bestaat uit een 6-tal schietbanen, een wapenruimte, een berging, kantine en een groot parkeerterrein. Op onze schietbanen kan met luchtpistolen en –geweren, klein kaliber geweer, klein kaliber karabijn, klein kaliber pistool alsook met groot kaliber en historische wapens worden geschoten. De schietafstanden zijn 10, 12 en 25 meter. Door de schutters kan zowel liggend, knielend als staand worden geschoten.

Het zelf gebouwde en zeer snelle schijventransport brengt de schietschijf op de door de schutter gewenste afstand. De schietschijf wordt vervolgens op deze plaats extra belicht zodat de schutter optimaal zicht heeft. De schietbanen zijn verlicht met energiezuinige Ledverlichting.
IMG_2873

De schietbanen voldoen aan de allernieuwste milieurichtlijnen. Middels een krachtige ventilator worden de schietbanen van verse lucht voorzien. Aan het einde van de schietbanen wordt deze lucht gefilterd en naar buiten gebracht.

IMG_2748

De schietbanen hebben een robuuste zandkogelvanger die in staat is de meest krachtige kalibers (tot .50) op te vangen. De binnenzijde van de schietbanen zijn bekleed met houtwolcementplaten voor optimaal geluidscomfort.

IMG_2384

De constructie bestaat uit betonnen heipalen en een cementfundatie. Daarbovenop zijn kanaalplaatvloeren gelegd. De muren zijn van zeer dik kalkzandsteen en zijn aan de buitenzijde bekleed met landschappelijk ingepaste damwandbekleding.

IMG_2848

Het dak bestaat uit breedplaatvloeren. De dakbedekking bestaat uit pvc. Zinken regenwaterafvoeren geven de accommodatie een eigentijdse uitstraling. Meer foto’s van het bouwproces en de accommodatie zijn te vinden in het fotoalbum.

Facebook

Facebook Pagelike Widget